VELVÆRE I DIDIM

JENTETUR!

DENNE SIDEN ER UNDER PLANLEGGING, OG STARTER NÅR VI FÅR LOV TIL Å REISE IGJEN 🙂. (Kom gjerne med innspill, ideer - send på innboksen)

Jeg elsker å reise. Jeg søker etter autentiske opplevelser, samtidig som jeg vil ha moderne fasiliteter. Jeg vil bo blandt lokalbefolkningen og ikke drukne i turister. Didim som ligger langs den vakre vestkysten av Egeerhavet er en slik perle.

Leiligheten min ligger i Didim, som ligger midt i sentrum for autentiske opplevelser. Jeg har lyst til å invitere dere med til å bo sammen med meg i min leilighet, på en velvære tur for bare jenter. 

Velvære handler om å finne harmoni med seg selv for både kropp og sjel og det inkluderer alle våre sanser. Jeg har 20 års erfaring fra å jobbe med mennesker på sitt mest sårbare og vet at gode opplevelser er viktig for helsen vår.

Velvære er å bruke sansene våre som lukt, smak, varme, syn, hørsel og berøring. Alle disse sansene skal du få brukt på denne uken.

Dette har jeg drømt om å gjøre lenge, nå skal jeg gjøre virkelighet av det. Og som jeg gleder meg til å dele alle de fantastiske stedene vi skal reise til, maten vi skal spise, strendene og ikke minst alle de gode opplevelsene vi skal ha på balkongen min.

Dette blir en avslappende tur med påfyll av energi. Er det en gjeng jenter som har lyst på en aktiv ferie, er det utrulig mange flotte gåturer i Didim og omegn.

 

 

Program, Dag 1

Vi starter med frokost på Alo 24. Det er en koselig restaurant 5 min fra leiligheten min og det første stedet jeg besøkte når jeg kom til Didim.

Nå begynner velvære-turen - nyte frokosten og vite at du har en hel uke foran deg, bare til din disposisjon.

Etter frokost blir det tyrkisk bad, som du bare må nyte. Prøv å være tilstede der og da, det er så ofte at tankene våre er så opptatt av helt andre ting. Nå har du lov til å bare fokusere på deg selv.

Det er viktig å ta tyrkisk bad før man begynner å sole seg, slik at du får fjernet alle døde hudceller. Etterpå vil du føle seg som et nytt menneske og du er klar til å innta velvære uken.

Da rusler vi ned til Altinkum stranden som er utrulig vakker. Det er viktig å ta det forsiktig med solingen første dagen, men et par timer må vi innvilge oss.

Lunsj på stranden - kan det bli bedre? Sitte langs strandpromenaden å kose seg med en god lunsj og se utover Altinkumstranden. Livet er virkelig verdt å leve og her er det mye spennende å se og mange butikker å kikke i.

Rusle hjem til leiligheten og sette seg ut på balkongen og bare kjenne at man lever. Nå er vi alle blitt bedre kjent og det er viktig å ha en innstilling til turen som gjør at alle blir inkludert og trives.

Felles middag på kvelden, restauranten er bestemt på forhånd. Første kvelden går vi på en nydelig restaurant ikke langt fra leiligheten og spiser ekte tyrkisk mat. Visste du at den tyrkiske maten regnes som verdens beste ved siden av fransk og kinesisk. 

Avslutter kvelden på balkongen og høre på alle lydene og luktene som er så annerledes enn i Norge.

 

 

BALKONGEN KOMMER TIL Å BLI MYE BRUKT. GODT Å SITTE HER Å BARE KJENNE PÅ AT MAN LEVER, FREMMEDE LUKTER, LYDER, UTSIKTEN. GODE SAMTALER, SAMHOLD, ALVOR, GLEDE OG LATTER.

Program, dag 2

Dagen starter med frokost på balkongen. 

Etter frokosten skal alle få tilbud om NADA øreakupunktur. Jeg er NADA-akupunktørutøver og dette er et standardisert øreakupunkturprogram.

Det er med å skaper balanse i kroppen, reduserer nivået av kortisol i kroppen. Hjelper mot stress, uro, utbrenthet, uro, søvnproblemer m.m.

Etter en slik behandling vil alle føle seg avslappet og gode i kroppen.

Da gjør vi oss klare for noen timer på Altinkum stranden. Denne gangen skal vi gå litt forbi selve stranden og ligge på en flyte brygge. Der vil vi få god service, alt av drikke og mat vil bli servert ved solsengen.

Kvelden tilbringes på balkongen, da kommer det noen hjem til oss og lager ekte tyrkisk mat på kjøkkenet vårt. Det er deilig å sitte på balkongen, se solen gå ned og få servert spennende mat. Kanskje kommer det noen å spiller litt tyrkisk musikk for oss.

 

 

Altinkum stranda - dette bildet er tatt sent på høsten og det er stille på stranda, men det har også sin sjarm. Det er utrulig vakkert her og jeg er takknemlig for å få ha dette som mitt andre hjemsted.

Program, dag 3

Vi starter dagen med en nydelig frokost på balkongen og nypresset appelsinjuice.

Alle vil hver dag får tilbud om NADA-øreakupunktur. Tenker at det er fint å starte dagen med en kropp som er i balanse.

I dag går turen opp i Bafa Lake, som er et av mine favorittsteder. Når man kjører oppover fjellet til Bafa Lake føler jeg at man går rett inn i en annen verden. Først og fremst så er naturen der fasinerende, fjellene helt spesielle. Og damene oppe i landsbyen går i tradisjonelle klær og de tar oss med på en flott tur oppi fjellene. Ikke la deg lure av disse damene, de er spreke som noen ungjenter. Er du glad i å ta bilder, så kan jeg love deg mange fine motiver.

Her er det fantastisk utsikt og vakker natur, ikke minst er det mange antikke ruiner å se. Etter turen vil disse damene i landsbyen selge deg håndarbeide som de har laget. Det kan man se på som "plagsomt" eller man kan se på det om interessant og spennende, disse damene er bare nydelige. Og dette er deres måte å tjene litt penger på.

Etterpå spiser vi mat på en koselig restaurant, med fantastisk utsikt over Bafa Lake som er et naturreservat. Her er det ikke meny, men de har alltid nydelig mat. Dårlig i engelsk er de også, men service og sjarm har de i overflod.

Når vi har spist, reiser vi ned til innsjøen Bafa Lake. Her kan du bade i ferskvann eller bare sitte å kose deg. Det er så idyllisk her så du kommer til å vandre rundt omkring å se, bruk sansene - ta bilder. Her er nydelig strand, antikke borger som du ser fra stranden, "antikke" stoler i alle mulige farger og fasonger langs stranden. Bare sitte der å se på mennskene, hønene og drikke en kopp te, da kjennes livet godt å leve.

BAFA LAKE gå inn på linken her og se bilder (første delen av bildeserien er fra år tilbake, og siste delen er fra siste turen vi hadde før pandemien).

Når vi kommer hjem på ettermiddagen/kvelden rusler vi ned på Altinkum strandpromenade og spiser på en populær restaurant. Dette er kontrasten i Tyrkia og som er spennende å oppleve. Komme fra en landsby oppi fjellene der de lever landlig og litt gammeldags, til å spise på en moderne restaurant som har vår standard. Etterpå blir vi kjørt hjem til leiligheten, noen vil nok foretrekke å gå og kjenne på den gode varmen om kvelden.

 

Dette er nede ved innsjøen Bafa Lake, et fantastisk nydelig sted. Hvis du liker å oppleve det litt annerledes er dette noe for deg. Under er også en bildevisning fra Bafa Lake.

Program, dag 4

Tenk noe så deilig som å våkne og bare rusle ut på balkongen, spise en god frokost med helt ferske bakervarer rett fra bakern.

Etterpå skal alle male et bilde med akvarell. Akvarell er et maleri malt med transparente, vannoppløslige farger. Vi sitter enten ute på balkongen eller inne i stuen. Når du maler kobler du ut alt annet og det er med å gir kroppen ro og en god opplevelse. Mange tror de ikke greier å male, men alle greier å male noe. Akvarell er en spennende maleform, der du kan la fargene og vannet flyte sammen og du får et bilde ingen greier å kopiere. Eller du kan tegne først og male etterpå. 

Vi rusler sammen ned på strandpromenaden i Altinkum. Sitte på en restaurant, spise lunsj og bare nyte livet. Og bruker noen timer til soling eller om noen vil shoppe, eller bare gå seg en tur.

Vi møtes uansett i leiligheten etterpå og spiser felles middag på kvelden.

Da skal vi ut på en nydelig restaurant som ligger med utsikt over Egeerhavet og skal spise en fantastisk middag som jeg må bestille på forhånd for å få servert på kvelden.

 

Program, dag 5

I dag skal vi ut å spise landsbyfrokost i Akkøy, vi må litt utenfor Didim for å få den rette følelsen når man skal spise landsbyfrokost. Selve Akkøy er gammel og spesiell landsby å kjøre gjennom på steinbelagte gater. Her sitter de ute på fortauene og selger sine gårdsprodukter.

Det er en opplevelse å spise landsbyfrokost for første gang, hele bordet fylles med heimlågå produkter, nystekt varmt brød, egg rett fra hønene og så mye te du greier å drikke. Her må man beregne god tid og bare kose seg.

Etterpå reiser vi indre veien til Søke og på veien dit stopper vi ved Miletos. Før den persiske invasjon på midten av 500-tallet f.Kr., var Miletos betraktet som den største og rikeste av de greske byene.

Miletos er et teater med buede seterader med plass til 25 000 tilskuere. Går man helt til topps vil du se ruinene og som vil antyde hvor stor byen har vært. Det er en opplevelse å gå inne i de buede gangene og prøve å forestille seg hvordan det var der med 25 000 mennesker tilstede.

Severdighet -Miletos trykk på linken.

Vi reiser videre til en idyllisk fiskelandsby som heter Karina som ligger langs kysten av Egeerhavet, helt ytterst mot havet. På veien ut til denne fiskelandsbyen ser man flokker av flamingoer, det er et utrulig rikt fugleliv her. Det er idylliske spiseplasser langs vannet og det største problemet er å velge ut hvor du vil spise. En tam pelikan rusler rundt i denne lille fiskelandsbyen. Dette området har tidligere vært greskeid.

Rett ved ligger Doganbey, en gammel gresk landsby. Det er en opplevelse å rusle rundt i denne gamle landsbyen. Legger ut noen bilder under.

Når vi kommer til leiligheten igjen så er det avslapning på balkongen. Før vi går ut å spiser mat på en koselig restaurant.

 

Nyeste kommentarer

07.02 | 15:16

Kjempefine sider med god informasjon om alt. Du er dyktig.

29.01 | 00:13

Hei til dere som drømmer

Om egen selveier leilighet i vakre Didim området. Har selv kjøpt i nye Primeblue 4 og angrer ikke. Nærhet til fin strand m.m

14.07 | 12:15

Ja det er heis i Prime Blue 4 :)

12.07 | 23:13

Er det Heis i Primeblue 4 A block