DIDIM - KONTRASTENS BY - ANTIKK, SHOPPING, STRAND.

Se så grønt og frodig det er på våren.

Apollo templet ligger ved inngangen til Didim.

Medusa - har du sett noe så vakkert?

Guttene på tur!

På lørdagsbazaren bugner det over av grønnsaker, frukt, all slags krydder og alt du måtte ønske deg.

Her serveres det kald hjemmelaget lemonade (verdens beste).

Klær i alle størrelser og fasonger. Her finner man klær i både dårlig og meget god kvalitet. Tyrkia ligger alltid et hakk foran når det gjelder design på klær og sko.

Her er den tredje stranden "third beach". Hit blir du hentet av de som driver restauranter og du blir kjørt hjem. Her er også en brygge som vi bruker mye, de henter og bringer også. Her kan man ligge på gode senger, puter og bare nyte livet.

Fortsatt i parken, her kan man sitte i skyggen og ta en forfriskning.

Kontoret til Prestige Construction. I midten er Becker (eier), Ali til venstre og Cemal til høyre.

Langs den vakre Egeerhavskysten er landskapet vakkert og variert, med skogkledde åser, klipperpartier, små og store bukter med fine hvite sandstrender.

Kystbyen DIDIM - har en fantastisk beliggenhet langs den vakre Egeerhavskysten.

Egeerhavskysten (dagens vestkyst) har vært greskeid helt siden tidlig i antikken, mer enn 1500 år før Kristus og helt frem til 1921-23.  Derfor finner man en mengde greske oldtidbyer langs Egeerhavskysten.

To av antikkens syv undere lå her; Artemistempelet i Efesos og Mausoleet i Halikarnassos.

    Selv om Didim er blitt en ganske stor by, så oppleves den ikke slik.  Dette er fordi det er ingen høyblokker her og Didim fremstår som en sjarmerende og intim by.

 Didim har over 80 000 tusen fastboende innbyggere.  


Didim er en levende by, sommer som vinter - dette gjør Didim til et attraktivt sted for de som vil ha en leilighet de kan bruke om vinteren.

Didim har et middelshavsklima som består av meget varme, lange og tørre somre, med en gjennomsnittlig temperatur av 34 grader på dagtid.


I Didim finner man masse koselige, idylliske restauranter, flotte store restauranter, fortauscafeer, felles for disse er at de serverer utrulig nydelig mat.


 Tyrkia ligger på 2 plass over verdens beste kjøkken. 

I Didim ligger det flere koselige parker, det er bygd opp mange parker i Didim de siste årene, men her er mine favoritter.

Midt i gamlebyen (ikke så langt fra den store moskeen) ligger en nydelig park, som en oase. Her er det vannfontene og en liten bekk renner gjennom hele parken. Det er en koselig kafe i parken, så her kan du sette deg ned og nyte en tyrkisk te og bare være tilstede i nuet.

Fredsparken fra 10 oktober 2017, er en annen koselig park. Pga denne er vår nærmeste nabo, er det denne parken vi bruker mest. Her er det grøntområder med trær, blomster og benker, liten kafe, en nydelig statuen av en due (minnesmerke).  For de som er kjent så ligger den et stykke bak Alo 24.


Lørdagsbazaren må oppleves, her finner man absolutt alt.
 Man har ikke vært i Tyrkia før man har opplevd bazar.      


Apollo templet ligger også i Didim og det er spesielt å ha en slik antikk severdighet midt i byen.      

Nyeste kommentarer

07.02 | 15:16

Kjempefine sider med god informasjon om alt. Du er dyktig.

29.01 | 00:13

Hei til dere som drømmer

Om egen selveier leilighet i vakre Didim området. Har selv kjøpt i nye Primeblue 4 og angrer ikke. Nærhet til fin strand m.m

14.07 | 12:15

Ja det er heis i Prime Blue 4 :)

12.07 | 23:13

Er det Heis i Primeblue 4 A block